Beste bezoekers en belangstellenden van het Autismecafe,

Via dit bericht willen we jullie op de hoogte brengen dat het autismecafe gaat stoppen. Komende 6 Februari zal het laatste autismecafe zijn.  

10 jaar geleden in 2013 kwam ik Jenny tegen bij een lotgenotengroep.  Ze was net als ik een moeder van een kind met autisme. We kwamen toen een uitnodiging tegen van een autismecafe ergens in zuid-Holland. Hier zijn we echt enthousiast door geworden.

Als snel kwamen we tot de conclusie dat de visie en manier van hoe de avond verliep ons erg aansprak. Dit wilden we in Den Bosch gaan organiseren. 

In 2013 begonnen we met het onderzoeken naar de mogelijkheden en het aanvragen van subsidie. Ons 1e pilot café in Februari 2014 was echt een succes.  We hebben bijna 10 jaar lang 5 avonden per jaar georganiseerd. Hier kwamen gemiddeld zo’n 50 bezoekers per avond. Met uitschieters naar 80 of meer. 

Jenny is er ondertussen mee gestopt maar nog steeds hebben we een mooie groep enthousiaste vrijwilligers die jaar in jaar uit mooie en interessante avonden hebben georganiseerd. 

Helaas na 10 jaar stopt het dan nu echt. Niet omdat het niet meer nodig is maar omdat we een andere weg gaan inslaan en het de nodige energie kost om dit elke keer weer neer te zetten. Door allerlei omstandigheden hebben we deze energie niet meer. 

We zijn trots dat we een mooie bijdrage hebben kunnen leveren en kijken terug op een hele mooie tijd.

6 Februari is dan echt ons laatste autismecafe. Deze avond is Janneke van Bockel onze gast met als thema Autisme in het gezin.  We hopen deze avond een mooie afsluiting te kunnen maken samen met jullie. 

Groetjes Marion Veldhuizen 
ook namens Gerry, Jolanda en Fennie
Vrijwilligers van het autismecafe.