Autisme en puberteit

Maandag 28 November 2022

Gast: Nicole Coppens
Interviewer: Peter Gielissen

Nicole Coppens

Puberteit, een lastige fase voor zowel de puber als de ouders! Dat geldt voor alle pubers, maar zeker voor degenen die het door bijvoorbeeld ASS nog lastiger hebben.

Hoe ga ik om met die puberhormonen? Hoe maak ik vrienden? Hoe ga ik om met al die ongeschreven regels die anderen blijkbaar beter snappen?

Hoe begeleid ik als ouder mijn puber zo goed mogelijk door deze fase heen? Bent u ook op zoek naar tips en adviezen, herkenning en erkenning? Dan is het volgende autismecafé echt iets voor U!

In dit autismecafé praat gespreksleider Peter Gielissen met Nicole Coppens over de werking van het puberbrein en de verschillen tussen pubers met en zonder ASS. Uiteraard kunt u tips en adviezen verwachten om uw puber met ASS door de puberteit te loodsen.

Nicole Coppens is autismespecialist en eigenaar van Het Maashuis. Het Maashuis is een centrum voor kinderen en jongeren met ASS t/m 23 jaar. Het Maashuis biedt laagdrempelig, praktisch en oplossingsgericht wat voor het kind helpend is om het dagelijks leven beter aan te kunnen.

Verloop avond:

19.30 uur Ontvangst met koffie en thee
20.00 uur Welkom
20.05 uur Interview en vragen
21.00 uur Pauze
21.15 uur Interview, vragen en napraten
22.00 uur Einde

Locatie:              HUB Stedelijk VSO, T.M. Korstenhorstlaan 2, 5244 GD Rosmalen

Toegang:            Gratis, aanmelden is niet nodig.