Wat is het Autismecafé?

Het Autismecafé Den Bosch organiseert 5 keer per jaar bijeenkomsten met een thema. Deze worden georganiseerd dóór ouders van kinderen met autisme vóór ouders van kinderen met autisme. Iedereen die belangstelling heeft is uiteraard welkom.

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme, hun familieleden en andere belangstellenden. In een ontspannen sfeer kun je met elkaar praten, ervaringen en tips uitwisselen en informatie krijgen over zaken die te maken hebben met de opvoeding van je kind of je rol als ouder. Het onderlinge contact is een belangrijk onderdeel van het café.
Iedere avond staat een thema centraal, bijvoorbeeld: werken, wonen, vrije tijd, onderwijs of hulpverlening. Een groepje ouders zet zich vrijwillig in om de avonden te organiseren: zij kiezen thema’s, zijn aanwezig om andere ouders te woord te staan.

Meestal is er een (ervarings)deskundige gast die informatie geeft over het thema. De gespreksleiding van de avonden wordt verzorgd door een professionele gespreksleider.
De toegang is gratis.