Agenda 2022

Maandag 28 november 2022

Thema: Autisme en puberteit

Gast:  Nicole Coppens
Interviewer:  Peter Gielissen

Nicole Coppens

Puberteit, een lastige fase voor zowel de puber als de ouders! Dat geldt voor alle pubers, maar zeker voor degenen die het door bijvoorbeeld ASS nog lastiger hebben.

Hoe ga ik om met die puberhormonen? Hoe maak ik vrienden? Hoe ga ik om met al die ongeschreven regels die anderen blijkbaar beter snappen?

Hoe begeleid ik als ouder mijn puber zo goed mogelijk door deze fase heen? Bent u ook op zoek naar tips en adviezen, herkenning en erkenning? Dan is het volgende autismecafé echt iets voor U!

In dit autismecafé praat gespreksleider Peter Gielissen met Nicole Coppens over de werking van het puberbrein en de verschillen tussen pubers met en zonder ASS. Uiteraard kunt u tips en adviezen verwachten om uw puber met ASS door de puberteit te loodsen.

Nicole Coppens is autismespecialist en eigenaar van Het Maashuis. Het Maashuis is een centrum voor kinderen en jongeren met ASS t/m 23 jaar. Het Maashuis biedt laagdrempelig, praktisch en oplossingsgericht wat voor het kind helpend is om het dagelijks leven beter aan te kunnen.

Verloop avond:

19.30 uur Ontvangst met koffie en thee

20.00 uur Welkom

20.05 uur Interview en vragen

21.00 uur Pauze

21.15 uur Interview, vragen en napraten

22.00 uur Einde

Locatie:   HUB Stedelijk VSO, T.M. Korstenhorstlaan 2, 5244 GD Rosmalen

Toegang:            Gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 


Autismecafé gaat weer van start en wel op 26 september 2022

Eindelijk durven we weer van start. We hebben helaas afgelopen periode geen autismecafe’s kunnen organiseren. We zijn dan ook erg blij dat we eindelijk weer een datum hebben kunnen plannen! We hopen dan ook dat jullie dit bericht verspreiden en in jullie agenda zetten! Dat jullie anderen kenbaar maken dat ze welkom zijn.

We hopen vooral dat ouders en andere belangstellende elkaar weer ontmoeten en dat we elkaars verhalen, kennis en ervaringen uit kunnen wisselen

 

Monique Schoenmakers

Gastspreekster Monique Schoenmakers.
Interviewer Peter Gielissen.
Thema op 26-09-2022 is ‘Autisme en prikkelverwerking’.

Monique is na de Pabo gaan werken als groepsleerkracht in het Speciaal Onderwijs. Ze heeft negen jaar ervaring in het Cluster4 onderwijs. Daarnaast heeft ze heel veel ervaring als thuisbegeleidster in het autisme, ambulant begeleidster en behalve dat is ze ook lerarenopleider. Monique heeft ook Pedagogische Wetenschappen gestudeerd en werkt bij het Autisme Steunpunt. Kortom, een vakvrouw die ons veel informatie kan geven omtrent prikkelverwerking bij autisme en antwoorden heeft op vragen die u vanuit de zaal kunt stellen.

19:30 uur Ontvangst met koffie of thee. (gratis)
20:00 uur Welkomstwoord.
20:05 uur Start interview en vragen.
21:00 uur Pauze.
21:15 uur gaan we verder met interview, vragen en napraten.
22:00 uur Einde

Locatie: HUB Stedelijk VSO T.M. Kortenshorstlaan 2, 5244 GD Rosmalen
Toegang: Gratis, aanmelden is niet nodig.